7 Tips om zonder zorgen het kantoor te verlaten voor je vakantie

Silvie van Mulukom

Junior Projectmanager

Bruggenbouwer tussen jong talent en MKB

De vakantietijd is aangebroken en het is niet altijd makkelijk om de werkplek zonder stress te verlaten. Maar deze stress is natuurlijk nergens voor nodig. Ervaar je het toch? Lees deze 7 tips om de stress een beetje te verminderen!

Tip 1: Zet je ”away status” een dag eerder aan en een dag later uit.

Tip 2: Deze tip is speciaal voor ondernemers die het niet over hun hart kunnen verkrijgen om de mail uit te zetten. Plan in dit geval 1 moment per dag in om de mails te markeren die écht, écht cruciaal zijn om te beantwoorden. Denk bij jezelf: als ik deze mail niet beantwoord voor het einde van mijn vakantie, blijft mijn onderneming dan nog draaien? Als het antwoord ‘nee’ is, beantwoordt dan natuurlijk de mail. Maar, je zult merken dat het antwoord heel vaak ‘ja’ is ;).

Tip 3: Pak laat in. Uit onderzoek blijkt dat je minder stress ervaart als je laat inpakt.

Tip 4: Kijk voordat je op vakantie gaat alvast in je agenda naar taken die kunt doen vóórdat je weg gaat, zodat je wanneer je terugkomt rustiger kunt beginnen.

Tip 5: Plan geen afspraken in de week voor je vertrek. Zo zorg je ervoor dat je in die laatste week alle zaken kan afronden, je out of office aan kan zetten, je werkoverdracht kan samenstellen én je collega’s goed kan informeren.

Een werkoverdracht bestaat uit de volgende punten:

  1. Wat je verwacht.
  2. Wanneer taken uitgevoerd moeten worden!!
  3. Wie betrokken is en wie de taken uit moet voeren.
  4. Waar benodigde gegevens staan.
  5. Geef indien nodig een procesbeschrijving of voorbeeld hoe het gedaan moet worden.
  6. Vermeld waar nodig een status.

Tip 6: Ruim je bureau nog even op voordat je vertrekt. Dit creëert veel rust voordat je gaat, maar vooral ook als je terugkomt. En het is maar een kleine moeite.

Tip 7: Voor optimale ontspanning: neem een cocktail, of twee.

Wil jij als ondernemer je bedrijf nog verder laten groeien? Bij Beevy laten we jouw bedrijf groeien door talentontwikkeling. Wil je hier meer over weten? Kijk dan bij onze pagina voor werkgevers

Datum: 04|12|22

Wil je weten hoe Beevy werkt?

Rens van Eijk

Co-founder

06 22 55 03 77
[email protected]

Contact ons

Euclideslaan 60

3584 BN Utrecht

App/Tel: 06 28 53 84 32

E: [email protected]

KVK: 71922865

Privacy Voorwaarden