Het aftellen is begonnen: 7 tips van alumni om

je laatste weken scriptie door te komen.

 

Myrtel Catshoek

Communicatie & Studentbegeleiding

Ik word vooral blij van andere mensen blij maken.

Het is zwaar maar je moet er doorheen: de laatste weken van je scriptie. Met deze laatste weken in het vooruitzicht is het aftellen begonnen. Sommige mensen gaan er erg zen doorheen, anderen zijn dag in, dag uit met hun hoofd op hun eigen scriptie-eiland. Iedereen die is afgestudeerd heeft zijn eigen manier om dit te doen, maar ideeën om je afstuderen leuker te maken; die zijn altijd welkom! Check hieronder tips van oud-afstudeerders voor die laatste paar weken.

Tip van Myrthe (24): 

Ik heb heel veel geld uitgegeven in de laatste paar weken. Elke keer na een goede dag werken beloonde ik mezelf. Prima gewerkt? Dan ging ik gewoon het terras op. Heel goed gewerkt? Dan ging ik uiteten. Natuurlijk zei ik ook nee tegen leuke dingen (dat is namelijk ook echt belangrijk om te doen), maar ik beloonde mezelf wel.” 

 

Tip van Michelle (24):

Ik vond het vooral heel fijn om af te strepen. Daarom maakte ik een to do list met kleine dingen, zodat ik veel kon afstrepen en zo verder kwam. Het hielp dan ook als ik een planning maakte met wat ik op welke dag deed.” 

 

Tip van Willemijn (25):

“Reserveer met mensen een ruimte en las pauzes in. In die pauzes ga je iets compleet anders doen, wij deden bijvoorbeeld een spelletje of een gekke workout via een YouTube filmpje. Ook kon je in de ruimte ook de muren en de vloer gebruiken om dingen op te leggen of plakken. Zo benutte ik de hele ruimte, motiveerden we elkaar en kwam ik op nieuwe ideeën.”

 

Tip van Thomas (24): 

“Laat andere mensen het controleren, nalezen en praat er met mensen over, zowel mensen die er veel vanaf weten als mensen die er geen bal van snappen. Het is goed om over je onderwerp te praten. Je komt dan op nieuwe ideeën maar ziet ook plots punten waar je zelf niet over had nagedacht en die eigenlijk helemaal niet logisch zijn.”

 

Toen ik uiteindelijk de laatste vier dagen moest knallen voor mijn deadline, heb ik alleen maar dubstep en drum’n bass geluisterd wat je normaal in de sportschool luistert.

Tip van Frederique (23):

“Mij hielp het om de laatste dagen alleen maar in de ub te zitten. Elke dag ging ik weer op een andere plek zitten met een ander uitzicht. Zo had ik elke dag een nieuw uitzicht met nieuwe concentratie. Al kan ik me ook voorstellen dat dat voor iemand anders totaal niet zou werken, bij werkte dat erg goed!”

 

Tip van Max (22):

“Kijk welke muziek werkt voor jou. Bij mij werkte klassieke of akoestische muziek erg goed in het begin. Maar, toen ik uiteindelijk de laatste vier dagen moest knallen voor mijn deadline, heb ik alleen maar dubstep en drum’nbass geluisterd wat je normaal in de sportschool luistert. Zal vast niet voor veel mensen werken, maar voor mij zorgde het voor adrenaline waardoor ik door ging werken.”

 

Tip van Babel (24):

“Het hielp mij om te gaan sporten zodat ik mijn hoofd even leeg kon maken. Ook had ik altijd iets van snacks bij de hand (vandaar het sporten ook), zodat ik iets ‘te doen’ had. Daarnaast was het goed om op tijd naar bed te gaan. Je kan beter iets eerder opstaan en dan starten, dan jezelf dwingen om langer door te gaan.”

 

Je kan het! Nog even doorbikkelen…

Bijna klaar met afstuderen? Bij Beevy helpen we je graag de arbeidsmarkt op met een startersfunctie waarbij je daarnaast training en coaching krijgt, zodat jij ontdekt wat je werkelijk wil.

Dus: geen idee wat je wil maar wil je wel graag werken? Laat het ons weten, we kijken graag met je naar de leukste baan die perfect bij jou past!

Datum: 07|12|22

Wil je weten hoe Beevy werkt?

Myrtel Catshoek

Communicatie & Studentbegeleiding

06 28 53 84 32
[email protected]

Contact ons

Euclideslaan 60

3584 BN Utrecht

App/Tel: 06 28 53 84 32

E: [email protected]

KVK: 71922865

Privacy Voorwaarden