De belangrijkste kwaliteiten voor als je ondernemend wil zijn

Myrtel Catshoek

Communicatie & Studentbegeleiding

Ik word vooral blij van andere mensen blij maken.

Vacatures staan er vol mee; soft skills. Het zijn de kwaliteiten die je kan beschikken en waar werkgevers maar al te graag naar kijken bij sollicitanten. Hieronder staat een lijst met een aantal kwaliteiten welke belangrijk zijn als je graag ondernemend wil zijn.

 

Innovatief

Als je innovatief bent zie je continu kansen in plaats van problemen. Je wil graag nieuwe dingen ontdekken en durft ook out of the box te denken en te gaan. Je hebt elke dag wel een nieuw idee en gaat daar graag mee aan de slag. Beren op de weg bestaan er voor jou nauwelijks.

Valkuil? Je kan soms te snel gaan en onrealistisch denken. Dit kan ervoor zorgen dat je risico’s neemt zonder daar goed over na te denken.

 

Doener

Je houdt van aanpakken. ‘Niet lullen maar poetsen’, is jouw motto. Dit maakt je praktisch en oplossingsgericht. Je wil stappen maken en niet eeuwenlang kletsen over wat wel of niet gaat gebeuren. De oplossing snel helder hebben en dan knallen. Dat is wat jij wil.

Valkuil? Je kan soms te praktisch zijn en niet open staan voor een keer extra overleg. Soms moet er ook goed nagedacht worden.

 

Empathisch

Wanneer je empathisch bent, kan je je goed inleven in de ander. Je begrijpt de ander en kan de wereld zien zoals diegene hem ziet. Dit geeft de ander een fijn gevoel en zorgt ervoor dat diegene zich vertrouwd bij je voelt.

Valkuil? Je kan te empathisch worden. Dan kan er gebeuren dat je ook de gevoelens van de ander meeneemt en dat je niet meer objectief kan zijn.

 

Flexibiliteit

Als je flexibel bent, kan je je makkelijk aanpassen in bepaalde situaties. Je kan snel heen en weer schieten tussen verschillende taken. Hierdoor kan je ook goed improviseren als je plots in een situatie wordt geplaatst.

Valkuil? Het kan ervoor zorgen dat je overzicht kan verliezen, je moet dus erg gestructureerd zijn om het overzicht te houden.

 

Soms moet er ook goed nagedacht worden.

Gestructureerd

Je bent geordend en systematisch. Je denkt na over hoe je het beste je werkzaamheden kan uitvoeren. Je werkt in regelmaat en zorgt er zo voor dat alles netjes en in orde is.

Valkuil? Je kan soms in je structuur doorslaan en niet goed weten om te gaan met impulsieve taken.

 

Autonoom

Als je autonoom bent, ben je zelfstandig en eigenzinnig. Je volgt je eigen pad. Je durft het aan om je niet door andere mensen te laten meeslepen maar kiest voor jouw onafhankelijkheid. Jij bent verantwoordelijk voor je eigen behoeften en gevoelens.

Valkuil? Soms kan een autonoom persoon ook erg egoïstisch overkomen. Dat is dus wel een valkuil waar je erg mee moet uitkijken.

 

Overtuigend

Je weet wat je wil en hoe je andere mensen daarin mee moet krijgen. Je weet dat je gelijk krijgt in plaats van alleen gelijk hebben. De inhoud van je argumenten is sterk waardoor je mensen makkelijker meeneemt in je verhaal.

Valkuil? Je kan soms dwingend overkomen en niet snel open staan voor een andere mening. Probeer vooral te luisteren naar de ander.

 

Besluitvol

Je neemt actie wanneer er keuzes voor je neus komen te staan. Je hakt de knoop niet te snel door maar hebt voldoende informatie om je beslissing te onderbouwen. Je bent kritisch op je besluiten maar weet daardoor wel het juiste besluit te maken.

Valkuil? Het kan voorkomen dat je zo erg achter je eigen besluit staat, dat je kan gaan drammen op dat jouw besluit het beste is.

 

Doorzetter

Vastberadenheid past bij je. Lukt het even niet? Dan ga je door. Het is vallen en opstaan en je geeft niet graag op. Met een doel voor ogen, ga je er volledig voor.

Valkuil? Je kan doorschieten in je doorzettingsvermogen, waardoor je telkens maar door gaat. Vergeet niet om soms te genieten van het proces in plaats van je alleen maar richten op je doel.

Afgestudeerd maar nog geen idee wat je wil doen, maar denk je wel over veel van bovenstaande kwaliteiten te beschikken? We kijken bij Beevy graag mee naar wat werkt voor jou en waar jouw kwaliteiten en kansen liggen. Wil jij dus een leuke startersfunctie maar weet je nog niet precies wat je leuk vindt? Laat het ons vooral weten.

Naast werken komt er natuurlijk meer kijken als je klaar bent met studeren. Lees daar meer over in onze whitepaper Van bachelor tot burger

Datum: 05|12|22

Wil je weten hoe Beevy werkt?

Myrtel Catshoek

Communicatie & Studentbegeleiding

06 28 53 84 32
[email protected]

Contact ons

Euclideslaan 60

3584 BN Utrecht

App/Tel: 06 28 53 84 32

E: [email protected]

KVK: 71922865

Privacy Voorwaarden