Spanning op de arbeidsmarkt en

minder werkloosheid

Wat betekent dit voor jou als ondernemer?

 

Myrtel Catshoek

Communicatie & Studentbegeleiding

Ik word vooral blij van andere mensen blij maken.

De werkloosheid daalt flink. Dat meldt het CBS (2019) op basis van de nieuwste cijfers. De werkloosheid is op dit moment op het laagste punt sinds de crisis in 2008. Waar er in 2008 310 duizend werklozen waren, zijn dat er 307 duizend in maart 2019 (zie grafiek 1).

Grafiek 1. Werkloosheid van 2011 t/m 2019

 

De afname van werkloosheid is ook te zien op de arbeidsmarkt. Er is een sterke stijging in de werkgelegenheid terwijl het aanbod van banen juist relatief laag is. Er staan dus veel vacatures open, maar tegelijkertijd stijgt het aantal banen wat ervoor zorgt dat er meer vacatures open blijven staan. Deze veranderingen zijn goed te zien in grafiek 2.

            Grafiek 2. Aantal banen, vacatures en werklozen op de arbeidsmarkt

 

Binnen het MKB is de instroom van het aantal werknemers groter dan de uitstroom. Dit komt door het grote aanbod van banen. Door dit grote aanbod van banen en de lage werkloosheid worden vaker contracten van bepaalde tijd aangeboden, maar ook vaste contracten kent groei. De groei van beide soorten contracten is te verklaren doordat er simpelweg steeds meer mensen actief zijn op de arbeidsmarkt. Er is meer flexibiliteit op de arbeidsmarkt, waardoor er makkelijker een bepaalde tijd contract wordt aangeboden. In grafiek 3 kun je de groei van deze bepaalde tijd contracten zien.

Grafiek 3. Aantal contracten van bepaalde tijd

De vraag is wat er nog meer belangrijk is voor potentiële werknemers om bij een bedrijf aan de slag te gaan. Uit onderzoek van Qompas (2018) komt naar voren dat bij hoogopgeleide starters en studenten het salaris in ieder geval niet op nummer 1 staat. In grafiek 4 hieronder zie je waar hun voorkeuren wel naar uit gaan.

Grafiek 4. Keuzemotieven studenten en starters

 

Als ondernemer is het belangrijk om jezelf te kunnen onderscheiden op de arbeidsmarkt. Zoals eerder al is genoemd, komen er steeds meer banen vrij en geeft dit jou als ondernemer de kans om nieuwe werknemers aan te nemen. Hoe vind je deze werknemers en hoe bind je ze aan jouw bedrijf? Het binden van je personeel is enorm belangrijk om uitstroom te beperken en jouw werknemers en je bedrijf te laten groeien. 

Benieuwd naar hoe jij jouw werknemers nog blijer kan maken en kan binden aan jouw bedrijf?

Bij Beevy helpen we jong talent om te groeien en te ontwikkelen, dat doen we ook voor jouw bedrijf. We maken de verbinding tussen jong talent en ondernemingen door het aanbieden van afstudeerstages en eerste banen. Daarnaast begeleiden en ontwikkelen we de studenten en starters tijdens dit traject om zo deze nieuwe werknemers te binden en te helpen groeien. En dat? Dat zorgt voor meer groei binnen jouw bedrijf.  

Interesse in het binden van je personeel? Lees er meer over op onze blog.

mei 17, 2019

Wil je weten hoe Beevy werkt?

Rens van Eijk

Co-founder

06 22 55 03 77
[email protected]

Contact ons

Euclideslaan 60

3584 BN Utrecht

App/Tel: 06 28 53 84 32

E: [email protected]

KVK: 71922865

Privacy Voorwaarden